Ziua Internationala a Asistentului Medical – 12 mai 2014

Ziua Internationala a Asistentului Medical este marcata in fiecare an pe data de 12 mai. In anul 1965 a fost stabilita data de 12 mai ca zi mondiala a asistentilor medicali din intreaga lume. In acelasi timp, ziua de 12 mai aduce in fiecare an un omagiu lui Florence Nightingale, cea care a transformat profesia de asistent medical intr-o meserie de sine statatoare.

Peste 100.000 de asistenti medicali si moase inscrisi in OAMGMAMR

Conform romedic.ro, in Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) sunt inscrisi peste 100.000 de asistenti medicali si moase.

“Practic, 60% din activitatea la patul bolnavului revine colegilor nostri si se intampla frecvent ca un singur om sa aiba grija de 30-40 de pacienti. De asemenea, asistentii medicali fac preventie, dar despre acest lucru prea putin se vorbeste. (…) Pe de alta parte, vechile probleme precum subfinantarea sistemului si deficitul de personal au ramas pe lista celor nerezolvate”, a precizat Liliana Pintilie, presedintele filialei Iasi a OAMGMAMR, conform romedic.ro.

Consiliul International al Asistentilor Medicali a stabilit ca tema care marcheaza Ziua Mondiala a Asistentului Medical, “Asistentul medical. O forta pentru schimbare. O resursa vitala pentru sanatate”.

Conferinta “Schimbarea in sanatate incepe cu noi”

Pentru a marca Ziua Internationala a Asistentului Medical, a fost organizata pe 10 mai 2014, la Iasi, Conferinta “Schimbarea in sanatate incepe cu noi”.

Conferinta marcheaza, astfel, importanta asistentilor medicali in preventia afectiunilor si in sistemul de sanatate in general.

No Comments Yet.

Leave a comment