Viitoarele asistente medicale se pregatesc prin voluntariat

Tinerii care isi doresc o cariera in domeniul medical au posibilitatea sa faca voluntariat si sa experimenteze cum este sa lucrezi intr-un spital. Astfel, la Spitalul Municipal de Urgenta Roman, asistentii medicali sunt ajutati de o echipa de tineri ambitiosi care fac munca voluntara.

Cei mai multi voluntari, elevi ai scolilor postliceale

La Spitalul Municipal de Urgenta Roman au fost incheiate pana in prezent 55 de contracte de voluntariat, alaturi de alte 18 acte aditionale care au fost incheiate la contracte din anii trecuti, conform ziarulderoman.ro.

Tinerii care fac voluntariat astfel obtin o imagine mult mai clara a meseriei pe care si-o aleg. In acelasi timp, pot sa vada din timp ce trebuie sa imbunatateasca la munca lor si ce asteptari exista in unitatile medicale.

Tinerii voluntari ajuta asistentele medicale

Directorul General al Spitalului din Roman, dr. Catalina Palancianu, s-a aratat multumita ca tot mai multi tineri isi doresc sa experimenteze meseria inainte de a intra efectiv in campul muncii.

“Acesti voluntari vin, in general, dimineata si ajuta la activitatea din toate sectiile. De cele mai multe ori, sunt elevi ai scolilor postliceale sanitare. Ne bucuram ca vin astfel de persoane, care, pe langa faptul ca le ajuta pe fetele de pe sectii, invata o meserie inainte de a intra in activitate propriu-zis”, a explicat dr. Catalina Palancianu.
Tinerii voluntari au astfel posibilitatea sa se convinga daca meseria pe care si-o doresc este in domeniul medical si, in acelasi timp, sa stie care sunt cerintele in activitatea zilnica.

No Comments Yet.

Leave a comment