Vesti bune pentru asistentii medicali

Asistentii medicali cu diploma de bacalaureat care au absolvit unitati de invatamant postliceal de profil ar putea sa isi echivaleze creditele de formare continua in credite transferabile in invatamantul superior, prevede un proiect care se afla pe ordinea de zi a Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor.
„Se da posibilitatea universitatilor, conform autonomiei universitare, sa recunoasca creditele de formare si formare continua emise de invatamantul postliceal medical si sa le echivaleze in credite transferabile in invatamantul superior. Asta inseamna practic ca asistentii absolventi de invatamant postliceal medical au posibilitatea, in ceea ce priveste curricula de pregatire in invatamantul postliceal, ca aceasta sa fie echivalata cu o parte din creditele transferabile de invatamant superior. Este vorba de faptul ca, in momentul de fata, exista o diferenta de salarizare pentru cei cu invatamant postliceal fata de absolventii de invatamant de licenta. Diferentele de salariu intre asistentii cu studii superioare si cei cu studii postliceale pot ajunge pana la 700 de lei”, a declarat, presedintele Comisiei de sanatate, Florin Buicu, citat de Agerpres.

Tot el a mai precizat ca este vorba despre aproximativ 60.000 de asistenti medicali care au absolvit invatamant postliceal sanitar.

In acest caz, Senatul este Camera decizionala.

 

No Comments Yet.

Leave a comment