Trei metode simple pentru a fi un asistent medical de succes

Profesia de asistent medical nu este una usoara. In afara atributiilor de ordin organizatoric, grija pentru pacienti si implicarea in tratarea fiecaruia sunt esentiale. Un asistent medical care este organizat poate sa faciliteze si chiar sa accelereze rezolvarea sarcinilor pentru intreg personalul medical. Specialistii recomanda trei masuri esentiale pe care le putet urma pentru a ajunge un asistent medical de succes.

Anticipati ceea ce este necesar

Un asistent medical eficient trebuie sa fie mereu in priza si la curent cu ceea ce se intampla in unitatea medicala in care lucreaza.

Mai mult, trebuie sa fie informat si prezent intr-un timp foarte scurt in locul unde este nevoie de el.

Cand pregatiti un pacient pentru examinare, asigurati-va ca medicul are tot ce ii trebuie pentru examinarea pacientului in acea sala. Chiar daca pare evident, de multe ori foarte mult timp se pierde in examinarea pacientului cand sala nu este pregatita.

In cazul in care pacientul a facut analize anterioare, asigurati-va ca medicul are fisele cu rezultate la noua examinare a pacientului.

Notati-va cuvintele cheie pe o agenda mica

Un asistent medical, mai ales la inceput de drum, se va confrunta cu un nivel ridicat de stres.

Fie ca sunteti depasit de sarcini organizatorice sau aveti probleme in a retine numele unor afectiuni sau medicamente, cel mai simplu si eficient este sa va notati cuvintele cheie ale sarcinilor sau anumite denumiri pe care nu le puteti memora usor.

Fiti empatici cu pacientii

Mai mult decat examinare clinica si tratament, un pacient va avea nevoie de sprijin psihic.

O boala are repercusiuni intotdeauna si asupra psihicului, prin urmare el are nevoie sa stie ca este cineva langa el, chiar si din afara familiei.

No Comments Yet.

Leave a comment