Tot mai multe asistente medicale aleg Marea Britanie sa profeseze

Peste 5000 de asistente medicale din Uniunea Europeana au ales anul trecut sa profeseze in Marea Britanie. In urma reducerii numarului de asistente medicale instruite in Marea Britanie, spitalele britanice au fost nevoite sa investeasca sume importante pentru recrutarea personalului medical necesar din alte tari UE.

Marea Britanie a inregistrat o crestere de 51% a numarului de asistente medicale venite din alte tari UE

Cel mai mare numar de asistente medicale recrutate de sistemul de sanatate britanic provin din Portugalia, Spania si Irlanda, conform The Daily Telegraph.

Spitalele care au inceput recrutarea asistentelor medicale in alte tari UE au vizat 29 de tari, recrutarea si angajarea fiind facilitate de dreptul de libera circulatie a fortei de munca.

Astfel, asistentele medicale care doresc sa se angajeze in Marea Britanie pot sa se inregistreze fara verificari cu privire la cunoasterea limbii sau a competentelor profesionale.

Limba straina nu este necesara la recrutare

Datorita dreptului de libera practica, asistentele medicale se pot angaja fara testarea nivelului de limba straina sau a competentelor profesionale.

Reprezentanti ai Royal College of Nursing (RCN) isi manifesta ingrijorarea asupra lipsei abilitatii de comunicare in limba engleza a unui numar mare de asistente medicale angajate fara testarea abilitatilor lingvistice.

Sursa: www.agerpres.ro

No Comments Yet.

Leave a comment