Specialistii britanici lauda munca asistentilor romani

Mai multi specialisti britanici in curatenia din spitale si igiena personalului medical s-au declarat impresionati de modul in care asistentii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare isi desfasoara activitatea, apreciind ca acestia sunt foarte competenti.

Asistenta specialista Carole Hallam, de la Calderdale and Huddersfield NHS Foundation Trust, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, sustinuta in urma unei vizite de patru zile in spital, ca asistentele sunt foarte ordonate si trebuie sa fie foarte mandre de munca lor.

„Am vazut ca spitalul dvs. este un spital foarte curat si incredibil de ordonat. Avem o problema in Marea Britanie, asistentele noastre nu pun lucrurile la loc cand le folosesc si uneori nu ofera respect aparaturii pe care o folosesc. E posibil ca dvs. sa aveti mai putina aparatura, dar sa respectati aparatura pe care o aveti si trebuie sa fiti mandri de spital si de munca pe care o faceti”, a declarat Carole Hallam, potrivit Agerpres.

De asemenea, asistentul specializat pe preventia infectiilor Gary Thirkel, de la The Christie Hospital din Manchester, a subliniat ca asistentii satmareni sunt competenti.

„Zona mea de expertiza este curatenia in spital si am invatat foarte multe in vizita pe care am avut-o la spitalul dvs. Aveti resurse limitate, dar competenta si compasiunea dvs sunt foarte mari”, a spus Gary Thirkel, conform sursei citate.

Managerul SJU, Satu Mare, Adrian Marc, a afirmat ca specialistii au venit voluntar la Satu Mare, iar timp de patru zile au efectuat mai multe instruiri cu asistentii.

De asemenea, specialistii britanici au sustinut prezentari pe tema igienii mainilor, pansarea plagilor, prevenirea infectiilor si relationarea cu pacientul.

No Comments Yet.

Leave a comment