Se introduce cardul profesional european pentru asistenti

Important pentru asistenții medicali generalisti! Se introduce cardul profesional european

Pentru facilitarea liberei circulații a asistenților medicali generalisti pe teritoriul UE, Comisia Europeana, in baza Regulamentului 983/2015, a prevazut introducerea  cardului profesional european (CPE), pentru asistenții medicali generalisti, incepand cu data de 18 ianuarie 2016.

Pentru obținerea Cardului Profesional European persoanle interesate vor accesa adresa portalul Your Europe (“Europa Ta” – http://europa.eu/youreurope/citizens/work/professional-qualifications/european-professional-card/index_ro.htm) la care vor fi publicate toate documentele necesare care au fost notificate de autoritatile competente din fiecare Stat Membru (http://cnred.edu.ro/imipqnet/doku.php?id=asistenti_medicali_generalisti).

Documentele in format electronic vor fi incarcate in profilul virtual al solicitantului, dupa conectarea la interfața publica a IMI, printr-un cont de utilizator inregistrat prin platforma europeana a Comisiei Europene (ECAS – European Commission Authentification System).

La nivel național, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistenţilor Medicali din Romania este autoritatea competenta de emitere si, dupa caz, de eliberare a cardului profesional european pentru asistenții medicali generalisti romani, desemnata prin OUG nr. 144/2008 cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru a facilita depunerea cererilor de emitere a cardului, incepand cu data de 01 februarie 2016, OAMGMAMR, prin filialele sale, acorda consultanța si asistența in intocmirea dosarului electronic CPE, de catre solicitanți.

Taxa de emitere a Cardului Profesional European de catre OAMGAMAMR este de 200 RON.

 

No Comments Yet.

Leave a comment