Schimb de experienta intre asistentii mediciali din Romania si Iordania

Asistentii medicali din Romania vor putea face schimb de experienta cu cei din Iordania, dupa ce saptamana trecuta, s-a semnat la Sibiu un memorandum intre Ordinul Asistentilor Medicali si ai Moaselor cu Consiliul Asistentilor Medicali din Regatului Hasemit al Iordaniei.

„In memorandum se prevede modul de colaborare, schimbul de experienta, schimbul de formare. In Iordania au evoluat foarte mult pe calitate, modul in care sa fie crescuta calitatea la nivelul asistentilor medicali. Cele doua tari pot sa invete una de la cealalta, aici o sa fie un beneficiu reciproc si pentru Romania si pentru Iordania”, a declarat dr. Raed Arafat, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

Arafat considera ca asistentii medicali romani vor avea multe de invatat de la cei din Iordania, pentru ca in aceasta tara asistentii fac manevre medicale care nu se practica in Romania.

„Poate o sa va socheze ce o sa va spun, dar acolo au facut pasi consistenti, perseverenti si foarte mari in ce priveste formarea asistentilor medicali, evaluarea lor si calitatea asistentei acordate de asistentii medicali, plus imputernicirea asistentilor medicali de a face niste manevre, care la noi in Romania inca nu se fac. Ei au mers dupa un model mai mult britanic, de zeci de ani de zile, dar au perseverat si au mers foarte bine. Avem de invatat de acolo, cum si ei au de vazut la noi anumite aspecte pozitive pe care pot sa le adapteze”, a mai spus Raed Arafat, conform Agerpres.

Memorandumul privind colaborarea dintre asistentii medicali romani si cei din Iordania a fost semnat in prima zi a Congresului Romano-Iordanian de Medicina si Farmacie.

 

No Comments Yet.

Leave a comment