Proiectul de Lege privind echivalarea creditelor obtinute de asistentele medicale absolvente de postliceala a fost adoptat

„Federatia „Solidaritatea Sanitara” anunta public faptul ca proiectul de Lege privind echivalarea creditelor obtinute de asistentele medicale absolvente de postliceala a fost adoptat ieri, 27.03.2017, de catre Senatul Romaniei.
Adoptarea acestei legi, dupa o activitate strategica sustinuta desfasurata de noi in ultimii 4 ani constituie o dovada a faptului ca Federatia ‘Solidaritatea Sanitara’ a reusit sa obtina pentru asistentele medicale ceea ce toti ceilalti au considerat ca este imposibil: modificarea Legii nr. 1/2011 astfel incat echivalarea sa fie posibila. Mentionam ca nu este vorba de o favoare facuta asistentelor medicale absolvente de postliceala, ci de recunoasterea unui drept fundamental: dreptul la propria profesie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Sindicalistii de la Federatia „Solidaritatea Sanitara” mai subliniaza faptul ca aceasta reusita constituie un pas important catre normalitate, fiind una din formele esentiale de eliberare profesionala a lucratorilor din Sanatate.

„La acest succes a contribuit in mod decisiv activitatea desfasurata in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Sociala ‘Solidaritatea’, articolul Echivalarea asistentelor medicale absolvente postliceala – forma de actiune impotriva discriminarii (…) fiind documentul cadrul esential pentru aceasta activitate. A devenit, astfel, evident inca o data faptul ca actiunea sindicala bazata pe dovezi stiintifice constituie forma cea mai adecvata de activitate, ea facand parte din specificul lumii medicale”, mai scie in comuncat.

 

No Comments Yet.

Leave a comment