Ordinul Asistentilor si Moaselor Bucuresti: Suntem si vom ramane acolo unde pacientii au nevoie de noi

Asistentii medicali si moasele sunt si vor ramane acolo unde pacientii au nevoie de ei, se subliniaza, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, de presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali Bucuresti, Carmen Mazilu, potrivit Agerpres.

“Marcam Ziua Mondiala a Sanatatii sub sloganul ‘Sustineti asistentii medicali si moasele!’. Asta dovedeste recunoasterea rolului vital pe care il avem in fiecare zi, dar care este mai evident in acest context epidemiologic – pandemia cu noul virus SARS-CoV-2. Suntem in prima linie in lupta cu bolile, alaturi de pacientii nostri si familiile lor, in spitale sau comunitate. Oriunde este nevoie de noi ne facem datoria cu profesionalism, empatie si compasiune, colaboram intre noi si suntem solidari cu colegii nostri din echipa medicala. Acum suntem in centrul eforturilor de gestionare a situatiei de urgenta, raspundem acestei provocari, chiar daca suntem constienti ca si pentru noi este un risc foarte mare. Suntem si vom ramane acolo unde pacientii au nevoie de noi”, arata Mazilu, conform sursei citate.

Ea subliniaza importanta respectarii ghidurilor si procedurilor pentru protejarea personalului medical.

‘In spatele unor echipamente de protectie impersonale stau inimile noastre mari, capacitatea de a lua decizii corecte si mainile pricepute sa ingrijeasca si sa mangaie! Aceasta proba de foc ne pune la incercare sustinerea reciproca, increderea si cooperarea care sunt extrem de importante acum! Respectarea ghidurilor si procedurilor in vigoare va ajuta sa va protejati. Protectia este importanta pentru voi, pentru familiile voastre si pacientii vostri, doar avand grija de voi veti putea avea grija si de ceilalti! Sunt mandra ca sunt parte a acestei echipe globale de asistenti medicali si moase! Voua, tuturor colegilor mei din Bucuresti si din Romania, va urez multa sanatate, multa putere si nu uitati ca sunteti foarte importanti!’, mai transmite Carmen Mazilu.

No Comments Yet.

Leave a comment