OAMGMAMR Bucuresti a premiat excelenta in asistenta medicala

Devotamentul, profesionalismul, daruirea si implicarea in ingrijirea pacientului au fost rasplatite la Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala 2015, organizata de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), filiala Bucuresti, la Muzeul National de Arta al Romaniei, pe 3 iulie 2015.

Asistentii medicali au o contributie importanta in planificarea serviciilor de sanatate, in procesul de luare a deciziilor terapeutice ca parte a echipei medicale multidisciplinare, precum si in dezvoltarea de politici sanitare adecvate si eficiente. Ei pot si trebuie sa contribuie la crearea si implementarea politicilor publice din domeniul formarii personalului medical, al sistemelor de livrare a ingrijirilor sigure si de calitate si al finantarii sistemului sanitar.

„Asistentii medicali sunt lideri si parteneri ai sistemului de sanatate, reprezentand o resursa umana vitala pentru asigurarea calitatii ingrijirilor de sanatate. Acesta este si mesajul Strategiei globale de resurse umane pentru sanatate a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, si anume: nu putem vorbi de sanatate fara personal medical si nu putem vorbi de personal medical fara asistenti medicali si moase. Trebuie sa actionam si sa ne intensificam eforturile pentru ca profesia noastra sa fie recunoscuta si in Romania ca fiind esentiala pentru optimizarea ingrijirilor medicale si pentru transformarea sistemului sanitar romanesc intr-unul performant si cost-eficient”, sustine asis. med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, presedinte OAMGMAMR – Filiala Bucuresti.

Cea de-a treia editie a premiilor de excelenta in asistenta medicala oferite de OAMGMAMR Bucuresti a reunit peste 400 de asistenti medicali si isi propune sa promoveze munca si rezultatele extraordinare obtinute de asistentii medicali si de moase.

„Compasiunea sta la baza procesului de vindecare. Se stie ca, indiferent de specialitate, asistentii medicali sunt cei care petrec cel mai mult timp cu pacientul. Iata de ce este extrem de important, ca alaturi de cele mai bune ingrijri, sa stim sa oferim o vorba buna, sa aratam intelegere fata de problemele si suferintele pacientilor nostri, pentru a-i ajuta sa depaseasca diferitele obstacole aparute in procesul de vindecare. In 2015 premiem abordarea inovativa si le multumim colegilor nostri pentru ca reusesc zi de zi sa ofere ingrijiri eficiente si de cea mai buna calitate”, explica presedintele OAMGMAMR – Filiala Bucuresti.

Prezent la Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala 2015, ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu, le-a multumit asistentilor pentru munca si grija oferita pacientilor:

„Stiu ca mediul si conditiile de munca nu sunt intotdeauna cele mai bune, dar stiu ca depuneti toate eforturile pentru a face tot ce este mai bun pentru pacient, si anume a-i oferi cele mai bune ingrijiri. Cred ca este o idee extraordinara sa-i premiem pe cei mai buni dintre colegii nostri si v-as propune ca pentru anul viitor sa organizam o Gala impreuna cu Ministerul Sanatatii, pentru a le multumi tuturor colegilor din tara”.

14 asistenti medicali si 4 echipe de ingrijiri multidisciplinare, premiati in 2015

La cele cinci categorii de premii de excelenta oferite in acest an de OAMGMAMR Bucuresti s-au distins prin eforturile depuse in slujba pacientilor, precum si prin rezultatele extraordinare obtinute in educatie si cercetare 14 asistenti medicali si patru echipe de ingrijiri multidisciplinare, dupa cum urmeaza:

•    I. Premiul pentru Ingrijiri acordate de catre asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali in unitatile sanitare: Popovici Steluta, asistent medical generalist licentiat, director de ingrijiri la INBI Matei Bals; Schnaider Virginia, asistent medical pediatrie CMDTAMPB; Diaconu Ioan Anton, asistent medical generalist, Fundatia Hospice Casa Sperantei

•    II. Premiul pentru Asistentul medical generalist, moasa si asistentul medical in educatie si cercetare: Sultana Georgeta, asistent medical pediatrie, Micii Campioni

•    III. Premiul pentru Echipe de ingrijire: Echipa de ingrijiri multidisciplinara a Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni; Echipa de asistenti medicali din Centrul de Donare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti; Echipa de ingrijiri a Sectiei Boli Infectioase HIV/SIDA copii din cadrul INBI Prof Dr. Matei Bals

•    IV. Premiul special al juriului: Echipa de ingrijiri multidisciplinara a Sectiei Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva  si a Unitatii de  Arsi Grav, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu

•    V. Premiul pentru intreaga activitate: Achim Mariana Veronica, asistent medical generalist, Spitalul Clinic de Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia; Avram Marcel, asistent medical generalist, Spitalul Sf Luca, Balasoiu Carmen, asistent medical pediatrie, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti; Constantinescu Viorica, asistent medical obstetrica-ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Panait Sarbu; Dorobantu Valerica, asistent medical generalist, Spitalul CF Witting; Habuc Laurentiu, asistent medical generalist, Spitalul Bagdasar Arseni; Iane Georgeta, asistent medical generalist, Spitalul Clinic Dr. I Cantacuzino; Moise Georgeta, asistent medical generalist, Spitalul Clinic Coltea; Olinescu Marilena, asistent medical generalist, Spitalul Clinic Coltea; Stoica Constanta, asistent medical generalist, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost completata cu trei momente artistice de exceptie: recital de pian si violoncel, sustinut de Monica Florescu (pian) & Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), o selectie de dansuri de societate, precum si un recital special sustinut de renumitul bariton Iordache Basalic.

Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala 2015 este un eveniment organizat de OAMGMAMR – Filiala Bucuresti, cu scopul de a promova dezvoltarea profesiei de asistent medical prin premierea asistentiilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali pentru devotamentul, profesionalismul si implicarea aratate in ingrijirea pacientilor.

No Comments Yet.

Leave a comment