Moasa si rolul ei in sanatatea femeii de varsta fertila

European Midwives Association (EMA- Asociatia Europeana a Moaselor) si Asociatia Moaselor Independente au placerea sa va invite la evenimentul “Moasa si rolul ei in sanatatea femeii de varsta fertila”.

Acesta este prilejuit de prima intalnire a European Midwives Association in Romania si este organizat cu sprijinul Ambasadei Olandei la Bucuresti.

Evenimentul se va desfasura joi, 24 septembrie 2015, intre orele 17-20, in cladirea The Ark (strada Uranus nr. 150).

El va aduce impreuna 50 de moase din peste 20 de tari europene, inclusiv Romania, reprezentanti ai misiunilor diplomatice la Bucuresti (Ambasada Olandei, Suediei, Finlandei, Frantei, Marii Britanii, Germaniei au confirmat participarea), oficialitati din organizatii guvernamentale (Ministerul Sanatatii, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului) si non-guvernamentale din domeniul sanatatii materno-infantile (Salvati Copiii Romania, Unicef) pentru a explora impreuna rolul pe care moasa l-ar putea juca in imbunatatirea starii foarte ingrijoratoare a ingrijirii materno-infantile in Romania.

La evenimentul de joi vor fi prezenti si:

* E.S. Doamna Stella Ronner-Grubacic, Ambasadoarea Olandei la Bucuresti

* Doamna Mervi Jokinen, presedinta European Midwives Association

* Prof. Univ. Dr. Dorel Sandesc—Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii

* Prof. Univ. Dr. Petru Armean, decan al Facultatii de Moase si Asistenta Medicala din cadrul UMF Carol Davila Bucuresti

* Doamna Mia Ahlberg, vicepresedinte al Asociatiei Suedeze a Moaselor

* Dr. Britt Marie Lindgren—presedinte al White Ribbon Alliance Suedia

* Prof. Univ. Dr. Dimitrie Nanu, obstetrician, membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania

E nevoie de moase? Va vor raspunde la aceasta intrebare si femei care au beneficiat de ingrijirea moaselor, dar si moase care vor descrie dificultatile pe care le intampina in practicarea meseriei lor.

Mervi Jokinen

Presedinte
European Midwives Association

Melania Tudose

Presedinte
Asociatia Moaselor Independente

No Comments Yet.

Leave a comment