Ministrul Sanatatii: Niciun drept castigat nu va fi eliminat din noul contract colectiv de munca

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a dat asigurari, la Consiliul National al Federatiei Sanitas, ca niciun drept castigat pana in prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de munca si a anuntat ca a fost finalizata legea profesiilor medicale.

„Am finalizat legea profesiilor medicale dupa o dezbatere indelungata. Si negocierea contractului colectiv de munca poate fi terminata, asa cum ne-am angajat cu noua echipa din minister pe care am desemnat-o. Pot sa va spun ca niciun drept castigat pana in prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de munca. Cred ca v-am demonstrat ca aveti un ministru aproape si deschis la dialog”, a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat MS.

Ea a spus ca sunt in lucru indicatori de monitorizare a performantei personalului medical.

„Avem in lucru indicatori de monitorizare a performantei personalului medical. Dar vreau sa ne sprijiniti si sa atrageti atentia colegilor dumneavoastra privind comportamentul la locul de munca, pentru ca inca primesc semnale de la pacienti pe acest subiect”, a mai precizat demnitarul conform sursei mentionate.

Ministrul Sanatatii a participat la Consiliul National al Federatiei Sanitas din Romania.

Cu acest prilej, a discutat cu reprezentantii structurilor teritoriale ale Sanitas mai multe teme de interes privind negocierea contractului colectiv de munca, modul de aplicare a legii salarizarii unitare si al regulamentului de sporuri in unitatile sanitare din subordinea ministerului si a autoritatilor locale, situatia personalului din centrele medico-sociale si cabinetele scolare, modalitatile de acordare a tichetelor de masa si indemnizatiilor de hrana in unitatile sanitare.

No Comments Yet.

Leave a comment