Manual si atlas de podiatrie, editat in premiera in Romania

Asociatia de Podiatrie va publica in toamna anului 2016 “Manualul si atlasul de podiatrie”, realizat in parteneriat cu editura medicala FarmaMedia.

Lucrarea, tradusa si editata pentru prima oara in Romania, se afla la cea de a IV-a editie, revizuita si contine un volum mare de informatii, fiind un tratat compact.

Indispensabila pentru toti cei care se ocupa de ingrijirea piciorului, lucrarea cuprinde 20 de capitole, 776 de pagini, 1959 de fotografii si desene, peste 40 de tabele, acesta fiind un material util in scop didactic pentru formare profesionala, o carte impresionanta ca si aspect.

Aceasta lucrare este una de referinta si cuprinde subiecte de interes, de la Introducere in ingrijirea medicala a piciorului si aspecte legate de ingrijirea piciorului, la terapia plagilor si bolile transmisibile, sistemul sanguin si cardiovascular, aspecte de baza ale diagnosticarii afectiunilor unghiilor si, de asemenea, informatii de interes despre incaltaminte sau primul ajutor.

“Ca si misiune, Asociatia de Podiatrie si-a propus promovarea si dezvoltarea specializarii medicale de ingrijire a piciorului/podiatrie in randul personalului medical, a culturii de ingrijire a picioarelor la persoanele cu diabet zaharat precum si in randul populatiei. Prin toate actiunile pe care le realizam ne urmarim sustinerea si promovarea activitatilor de instruire medicala, de educatie, cercetare si dezvoltare pentru preventia si managementul piciorului diabetic. Ne propunem ca aceasta prima editie in limba romana a manualului de podiatrie sa fie un real ajutor pentru toti cei implicati in ingrijirea piciorului. Avem ambitia ca pana la cursurile organizate in luna septembrie si octombrie 2016, acest manual sa fie tiparit”,  a declarat Dr. Norina A. Gavan, Presedinte al Asociatiei de Podiatrie.

Aceasta carte este scrisa de Dr. Norbert Scholz din Germania, iar referentii lucrarii sunt: Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, Dr. Bogdan Florea, Sef lucr. dr. Raluca Popescu, Sef lucr. dr. Eduard Catrina, Dr. Paula Pavel si Asist. univ. dr. Georgeta Inceu.

Astfel, mai facem un pas inainte in pregatirea cadrelor medicale in competenta de podiatrie si specialitatea de ingrijire a piciorului/podiatrie, in vederea formarii celor dornici sa fie implicati in managementul piciorului diabetic si, de asemenea, in gestionarea problemelor de sanatate ale piciorului.

Podiatria este recunoscuta ca specialitate medicala in 19 tari din lume si este practicata de peste 100.000 de profesionisti. In Anglia meseria este practicata de peste 13.000 de podiatri, dintre care mai mult de jumatate (aproximativ 60%) isi desfasoara activitatea in sistemul public de sanatate, restul lucrand in sistemul privat.

Asociatia de Podiatrie isi propune sustinerea si promovarea activitatilor medicale de instruire, de educatie, de cercetare si dezvoltare pentru preventia si managementul piciorului diabetic, de asemenea editarea si tiparirea de materiale si publicatii in legatura cu scopurile si activitatile desfasurate, derularea de programe de sprijinire a activitatilor medicale, de dezvoltare si de cercetare pentru preventia si managementul piciorului diabetic.

Prin demersurile Asociatiei de Podiatrie, Romania se alatura initiativei internationale care urmareste dezvoltarea acestei specialitati si pregatirea de profesionisti in prevenirea si tratarea afectiunilor picioarelor.

No Comments Yet.

Leave a comment