Managementul bolilor cronice ar putea fi asigurat si de asistentii medicali

Studiile arata ca numarul mare al bolnavilor cronici ii pune in dificultate pe medicii din asistenta primara care fac cu greu fata solicitarilor. Specialistii iau in calcul ca asistentele mele sa se ocupe de managementul bolilor cronice, urmand protocoalele stabilite de medici.

Pacientii in grija asistentelor medicale aveau rezultate mai bune la analizele medicale

Studiul publicat in “Annals of Internal Medicine” a aratat ca asistentele medicale care aveau ca sarcina managementul pacientilor cu boli cronice au influentat pozitiv starea pacientilor.

Acesti pacienti au avut rezultate mult mai bune in cazul nivelului de glucoza din sange, al nivelului de colesterol LDL, prezentand si o scadere a nivelului tensiunii arteriale.

Asistentele medicale din acest studiu au putut sa schimbe doza de medicamente, atunci cand a fost necesar, doza care fusese stabilita initial de un medic.

Asistentele medicale trebuie pregatite pentru astfel de sarcini

Specialistii considera ca exista un numar insuficient de medici in asistenta primara care ar putea asigura eficient managementul bolilor cronice.

In acest caz, asistentele medicale reprezinta solutia sistemului medical, in conditiile in care se va asigura formarea medicala de care acestea au nevoie.

In aceste cazuri, asistentele medicale ar putea sa se ocupe de managementul unor afectiuni precum diabet, hipertensiune, nivelul ridicat al colesterolului.

No Comments Yet.

Leave a comment