GALMED 2020 – Congres national cu participare internationala pentru studenti, farmacisti, rezidenti, asistenti medicali si moase

Primavara aduce in viata medicala galateana cea de-a X-a editie a Congresului National cu participare internationala pentru Studenti, Farmacisti si Medici Rezidenti, Medici Dentisti, Asistenti Medicali Generalisti si Moase „GALMED” 2020, eveniment devenit deja o traditie, organizat de Societatea Studentilor Medicinisti Galati (SSMG), in parteneriat cu Universitatea „Dunarea de Jos” Galati si Facultatea de Medicina si Farmacie.

Evenimentul stiintific si educational se va desfasura in perioada 12-15 martie 2020, iar cele 4 zile de congres vor fi destinate atat conferintelor si workshop-urilor pe teme de interes actual din domeniul sanatatii, cat si prezentarilor de lucrari stiintifice. Sunt asteptati sa participe studenti, farmacisti, medici stomatologi, medici rezidenti, asistenti medicali generalisti, dar si moase, la una din cele trei sectiuni, respectiv: Medicina Generala (include si specializarea Asistenta Medicala Generala si Moase), Medicina Dentara si Farmacie, fiecare avand 2 subsectiuni: prezentari orale si poster.

„Printre scopurile congresului se enumera: crearea unui eveniment cu rolul de a incuraja implicarea studentilor, farmacistilor, medicilor stomatologi, medicilor rezidenti, asistentilor medicali si a moaselor in activitati de cercetare; completarea pregatirii practice pe care o dobandesc studentii de-a lungul timpului; imbunatatirea cunostintelor si tehnicilor medicale; recunoasterea valorii stiintifice si incurajarea performantei continue, prin selectarea si premierea celor mai bune lucrari”, se precizeaza intr-un comunicat al organizatorilor.

La GALMED va puteti inscrie atat ca participant activ, cat si ca participant pasiv. Un participant ACTIV este autorul/ co-autorul unei lucrari stiintifice prezentate in timpul Congresului si participa la conferinte, workshop-uri si programul social al Congresului, in functie de pachetul ales, iar un participant PASIV nu are lucrare stiintifica de prezentat, dar participa la conferinte, workshop-uri si programul social al Congresului, in functie de pachetul ales.

Fiecare participant inscris si prezent la manifestarile congresului primeste diploma de participare, evenimentul fiind creditat cu puncte de Educatie Medicala Continua si puncte de Educatie Farmaceutica Continua.

Potrivit sursei citate, prezentarea lucrarilor stiintifice si a rezultatelor cercetarilor efectuate de-a lungul timpului sunt deosebit de benefice pentru studentii din an terminal, care vor avea un exercitiu in plus pentru pregatirea examenului de licenta, vor primi feedback din partea comisiilor de specialitate si-si vor putea imbunatati atat lucrarea, cat si tehnicile de comunicare orala.

Totodata, participantii vor avea ocazia sa interactioneze intre ei, studentii avand modele de urmat printre personalitatile medicii galatene prezente la manifestare, precum si printre farmacistii, asistentii, medicii rezidenti si dentisti inscrisi la Congres, iar cele mai bune lucrari vor fi premiate substantial, prin carti de specialitate, materiale utile in cariera medicala si farmaceutica, precum si alte surprize

Inscrierile se fac exclusiv online, pana pe data de 28 februarie 2020, iar termenul limita pentru trimiterea rezumatelor lucrarilor este 3 martie 2020, cartea de abstracte fiind cotata ISSN.

„Congresul National „GALMED” pune in valoare personalitatile medicii galatene si nu numai, se doreste a fi un liant intre medicii de astazi si cei de maine, dar si un promotor al noutatilor in domeniul medical si farmaceutic. Studentii, farmacistii, medicii rezidenti, medicii dentisti, moasele si asistentii medicali au posibilitatea de a interactiona si de a se documenta timp de patru zile, prin numeroase conferinte si workshop-uri interactive care doresc sa puna in lumina problemele sanatatii globale, noi tehnici de tratament, diferite manevre pe care trebuie sa le cunoasca orice student medicinist si nu numai. La aceasta editie numarul de participanti a fost estimat la peste 500 de studenti, farmacisti, medici stomatologi, medici rezidenti, asistenti medicali generalisti si de farmacie, moase, la care se adauga si invitatii nostri de seama”, a declarat Presedintele SSMG – Razvan-Mihail Iacob, in comunicat.

Inscrierile se fac pe site-ul: www.galmed.ssmg.ro, unde veti putea gasi detaliile complete ale acestui eveniment de mare amploare pentru medicina galateana.

No Comments Yet.

Leave a comment