Galei Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala 2016

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), filiala Bucuresti, a rasplatit devotamentul, profesionalismul, daruirea si implicarea asistentilor medicali in ingrijirea pacientului, in cadrul celei de-a 4-a editii a Galei Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala 2016.

Evenimentul, la care au participat peste 500 de profesionisti in sanatate, a avut loc vineri, 1 iulie, la Crystal Palace Ballroom din Bucuresti.

“In plina criza a sistemului de sanatate din Romania, asistentii medicali au obligatia de a intari increderea pacientilor prin furnizarea de servicii de sanatate de calitate. Asistentii medicali sunt profesionisti, lideri, cercetatori, formatori pentru alti profesionisti si reprezinta o resursa umana vitala pentru asigurarea calitatii ingrijirilor de sanatate. Conceptul concursului Premiile de Excelenta in asistenta medicala se bazeaza pe dorinta de a reinvia si intari, in constiinta membrilor organizatiei, principiile si valorile profesiilor de asistent medical generalist, moasa si asistent medical”, a declarat asis. med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, presedinte OAMGMAMR – Filiala Bucuresti, cea mai mare filiala a organizatiei nationale,potrivit Revistei Politici de Sanatate.

“Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala este un eveniment de inalta tinuta in peisajul romanesc. Resursa umana reprezinta  o componenta esentiala a oricarui sistem de sanatate, de al carui profesionalism si daruire depinde calitatea actului medical. Avem nevoie de o repozitionare a profesiei medicale pe scara valorilor sociale, de redare a demnitatii profesionistilor din sanatate, iar evenimentul de astazi reprezinta un exemplu extraordinar in acest sens, prin recunoasterea si premierea celor mai buni profesionisti. Suntem datori sa onoram acest potential si sa acordam toata pretuirea celor care contribuie, zi de zi, prin munca si sacrificii, la mentinerea si asigurarea starii noastre de sanatate”, a declarat si conf. univ. dr. Diana Loreta Paun, consilier de stat in Administratia Prezidentiala, citata tot de Revista Politici de Sanatate.

La cele sapte categorii de premii de excelenta oferite in acest an de OAMGMAMR Bucuresti s-au distins, prin eforturile depuse in slujba pacientilor, precum si prin rezultatele extraordinare obtinute in educatie si cercetare, 17 asistenti medicali si 10 echipe de ingrijiri multidisciplinare.

No Comments Yet.

Leave a comment