Federatia SANITAS din Romania a pichetat Parlamentul Romaniei

Conform calendarului de proteste anuntat saptamana trecuta, miercuri, 20 aprilie, SANITAS alaturi de celelalte sindicate bugetare afiliate CNSLR – Fratia, a pichetat Parlamentul Romaniei si a inaintat Camerei Deputatilor, Senatului, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Sanatatii un document cu toate revendicarile Federatiei Sanitas.

“Am solicitat eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-social, am cerut in continuare majorare salariala cu 25% in 2016, am cerut reglementarea timpului de munca pentru medici, implicit plata corecta a garzilor, am solicitat deblocarea si finantarea posturilor de specialitate, am cerut reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar, etc”, scrie in comunicatul SANITAS.

“Ii asiguram pe salariatii din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala ca solutionarea revendicarilor SANITAS este prioritara pentru Federatia noastra si in acest sens vom continua toate actiunile sindicale prevazute pentru urmatoarea perioada, si anume: 9-13 mai a.c. Federatia SANITAS va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice”, se mai mentioneaza in informare.

In functie de rezultatele obtinute in negocierile care se vor desfasura in paralel cu actiunile de protest, in luna iunie este programat un miting de amploare in fata Guvernului Romaniei.

 

No Comments Yet.

Leave a comment