Criza financiara a redus locurile de munca pentru asistentele medicale

Numarul mare de asistente medicale care si-au incheiat activitatea prin pensionare dar si cererea tot mai ridicata de ocupare a posturilor de asistent medical in unitatile sanitare din Europa au determinat ca numarul acestora sa creasca in ultimii ani.

A crescut numarul asistentelor medicale per capita in Europa

Chiar daca nevoia de asistente medicale este in crestere, criza financiara a determinat unele tari sa reduca locurile de munca pentru asistente. Astfel in tari precum Estonia numarul asistentelor medicale a scazut considerabil din 2008, de la o medie de 6,4 asistente medicale la 1000 de locuitori la 6,1 in 2010.

S-a observat o crestere semnificativa a locurilor de munca in aceasta arie in Danemarca, Franta, Portugalia si Spania.

In 2010, se inregistra o medie de 15 asistente medicale la 1000 de locuitori in Elvetia, Danemarca si Belgia.

Turcia era tara cu cele mai putine asistente medicale la 1000 de locuitori, urmata de Macedonia si Grecia.

In 2010, media asistentelor medicale la un singur medic era de patru in Danemarca, Finlanda, Irlanda si Elvetia, si de o asistenta in Grecia, Turcia, Italia.

50% dintre asistentele medicale si-ar dori schimbarea locului de munca

Atunci cand vine vorba de satisfactia la locul de munca, datele arata ca 11% dintre asistentele medicale din Olanda sunt nemultumite de conditiile de munca, in timp ce in Grecia jumatate din asistentele medicale si-ar parasi locul de munca.

Asistentele medicale se aratau multumite de locul de munca in cazurile in care unitatile medicale ofereau conditii foarte bune de munca si unde pacientii de asemenea erau foarte multumiti de ingrijirile medicale primite.

No Comments Yet.

Leave a comment