Conferinta despre chirurgia laparoscopica si tehnicile videoendoscopice organizata pentru asistentii medicali

Societatea Romana de Chirurgie Laparoscopica Pediatrica (S.R.C.L.P) in parteneriat cu OAMGMAMR-Filiala Municipiului Bucuresti si compania de comunicare medicala Houston NPA va anunta organizarea Conferintei “Actualitati, principii si tehnici fundamentale de chirurgie laparoscopica si tehnici videoendoscopice pentru asistentii medicali”, pe 23 septembrie 2015, in Bucuresti, la Facultatea de Medicina Veterinara (Splaiul Independentei 105, sector 5, zona Izvor).
Conferinta creditata EMC se adreseaza asistentilor medicali, in special celor care lucreaza in sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI), chirurgie si in sali de operatie, dar si tuturor asistentilor interesati de acest subject.

“In Romania, pana in prezent, nu s-au mai desfasurat cursuri nationale de formare profesionala pentru asistentii medicali in domeniul chirurgiei laparoscopice si al tehnicilor videoendoscopice. Este un subiect de nisa, de interes actual in ceea ce priveste activitatea practica a cadrelor medii din spitale si ambulatorii de specialitate. Obiectivul acestei initiative il constituie formarea si perfectionarea profesionala a unei importante categorii de personal mediu medical, reprezentata de asistentii medicali din specialitatile chirurgicale si non-chirurgicale in care se desfasoara o intensa activitate in domeniul laparoscopiei sau altor tehnici videoendoscopice miniminvazive. Prin aceasta actiune SRCLP isi propune sa sustina activitatea clinica a personalului amintit, printr-un proces elaborat de informare, documentare si acreditare a pregatirii in acest domeniu, in absenta unui program national si a altor forme de educatie profesionala pe acest segment. Se urmareste astfel cresterea coeziunii in cadrul echipelor medicale, subliniind totodata rolul pe care-l ocupa asistentul medical in teatrul operational al interventiilor videoendoscopice” a declarat Asist. Univ. Dr. Liviu Draghici, membru fondator SRCLP (m.pr. chirurgie generala, doctor in medicina, atestat de de chirurgie laparoscopica, ultrasonografie generala si managementul serviciilor de sanatate publica, U.M.F. “Carol Davila” Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan Bucuresti).

Coordonator stiintific al evenimentului este Sef Lucr. Dr. Isabela Draghici (m.pr. chirurgie si ortopedie pediatrica, doctor in medicina, atestat de chirurgie laparoscopica pediatrica, U.M.F. “Carol Davila” Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie Bucuresti, Presedinte Societatea Romana de Chirurgie Laparoscopica Pediatrica-SRCLP).
Invitat special:  Mr. Ashish Desai (Consultant Paediatric Surgeon, Deputy Clinical Director, King’s College Hospital, London-UK, very experienced in Minimal access surgery – Laparoscopy and Thoracoscopy in Neonates and older children).

Sectiunile principale ale conferintei:

1.            Prezentarea echipamentului si instrumentarului specific tehnicilor de baza in chirurgia laparoscopica;
2.            Sala de operatii laparoscopice si dispozitivul operator;
3.            Intretinerea si manipularea instrumentarului laparoscopic – principii si erori;
4.            Nursing-ul pacientului operat laparoscopic – principii de baza;
5.            Sesiune Practica;
6.            Sesiune Intrebari si Raspunsuri.

Program: miercuri, 23 septembrie 2015, intre orele 12-18.

Conferinta va fi creditata EMC de catre OAMGMAMR-Filiala Bucuresti.

No Comments Yet.

Leave a comment