Colaborare intre OAMGMAMR si Ministerul Apararii Nationale

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania a incheiat in data de 12 iulie 2016 un protocol de colaborare cu Ministerul Apararii Nationale, Statul Major al Fortelor Terestre.

Scopul protocolului il constituie reglementarea colaborarii dintre cele doua institutii in vederea creditarii cursului Tactical Combat Casuality Care/Combat medic de catre Comisia Nationala de Educatie Profesionala Continua a OAMGMAMR si derularea acestuia de catre Statul Major al Fortelor Terestre.

Modulul educational vizeaza actualizarea cunostintelor si abilitatilor profesionale deja acumulate, imbunatatirea celor existente si insusirea de noi cunostinte, care se adreseaza asistentilor medicali din armata cu drept de libera practica.

Modulul de pregatire Tactical Combat Casualty Care (TC3)/Combat Medic este organizat si condus de catre colegii din cadrul Sectiei Instruire Medicala si Pregatire Psihologica pentru Lupta / CILFT impreuna cu personal medical mediu (asistenti medicali cu libera practica) din cadrul Fortelor Terestre Romane.

Echipa de instruire este constituita din personalul propriu CILFT si augumentat cu instructori din cadrul US Army / Albama National Guard. Caracterul de noutate al cursului deriva nu numai din multinationalitatea instructorilor, dar mai ales din nivelul de aplicabilitate al cursului in activitatile desfasurate de cursanti si din diversitatea domeniilor de instruire: Tactical Under Fire, Tactical Field Care, Tactical Evacuation Care, MEDEVAC. Cursul este structurat pe doua nivele: teoretic si practic, finalitatea activitatii fiind marcata de un exercitiu integrator de tip Field Training Exercise in care se vor combina cunostiintele tactice si medicale dobandite in decursul pregatirii.

Sursa: OAMGMAMR

 

No Comments Yet.

Leave a comment