Cinci provocari de infruntat in profesia de asistent medical

Chiar daca profesia de asistent medical a inceput sa fie extrem de cautata in sistemul medical european, persoanele calificate pentru aceasta profesie intampina o serie de dificultati atunci cand vine vorba cautarii unui loc de munca sau satisfactiei la locul actual. Un studiu amplu care a analizat evolutia acestei profesii, “Medical Assisting: An Overview of the Profession &Results of the Survey of Graduates (1999-2000 to 2009-2010)” a subliniat cinci provocari majore ale unui asistent medical.

Lipsa standardelor clare ale profesiei de asistent medical

Studiul realizat in Statele Unite a subliniat diferenta de atributii la locul de munca intre asistentele medicale din diferite state, sau ale celor care lucreaza in clinici medicale mai mici sau mai mari.

Diferentele de atributii difera chiar si la asistentele medicale care lucreaza in cabinetele mediale ale aceluiasi tip de medic specialist.

Cerintele la primul loc de munca sunt diferite

Nu toate asistentele medicale care termina aceasta specializare reusesc sa faca fata cerintelor la primul loc de munca.

Asistentele medicale pot beneficia de programe de training diferite in functie de clinica la care lucreaza, dar si de programe de formare de durate diferite, de la sase la 12 luni.

Lipsa programelor de formare acreditate

Asistentele medicale considera ca nu exista suficiente programe de formare acreditate care sa le ajute sa se specializeze in meseria pe care si-au ales-o.

Personalul medical considera ca lipsa de interes in acreditarea programelor de training le descurajeaza intr-o anumita masura in aceasta meserie.

Salariu mic fata de alte specializari din sistemul medical

Asistentii medicali considera ca se simt demotivate atunci cand se compara din punct de vedere financiar cu alte persoane din sistemul medical, precum tehnicienii de laborator, tehnicienii din radiologie sau personalul din secretariatul medical.

Acestia considera ca munca pe care o fac este similara si ca nu ar trebui sa existe diferente salariale.

Dificultatea gasirii unui loc de munca

Una din provocarile asistentelor medicale este gasirea unui loc de munca care sa intruneasca trei cerinte: sa fie intr-o clinica buna, sa fie in proximitatea casei si sa fie bine remunerat.

O parte din asistentii medicali au precizat ca tocmai dificultatea gasirii unui loc de munca ii determina sa lucreze in alt domeniu decat in cel in care s-au pregatit.

No Comments Yet.

Leave a comment