Ce se intampla daca nu profesezi timp de 5 ani meseria de asistent medical sau moasa

O lege intrata in vigoare la sfarsitul anului trecut, modifica unele prevederi legate de profesia de asistent medical si moasa.

Legea nr.278/2015, in vigoare de la 28 noiembrie anul trecut, modifica si completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 144/2008 in ceea ce priveste exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Astfel, potrivit legii, Ministerul Sanatatii si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania realizeaza controlul si supravegherea exercitarii profesiilor de asistent medical generalist, de moasa si de asistent medical, noteaza mai multe publicatii din Romania.

Conform prevederilor legale, „in cazul in care un asistent medical generalist, o moasa sau un asistent medical nu isi exercita profesia efectiv, legal si neintrerupt pe o perioada de cel putin un an, in ultimii 5 ani de la data absolvirii studiilor care atesta formarea in profesie, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania reatesta, la cerere, competenta profesionala a acestuia, in vederea exercitarii profesiei”.

No Comments Yet.

Leave a comment