Ce lipsuri considera englezii ca au asistentele medicale venite sa lucreze la ei

Sistemul de sanatate britanic considera ca un impediment in acordarea asistentei medicale pacientilor de catre asistentele medicale venite din alte tari este comunicarea deficitara in limba engleza. Chiar daca o buna parte din asistentele medicale stiu engleza la un nivel avansat inainte de a se angaja intr-o institutie medicala britanica, autoritatile din Anglia considera ca, pentru o buna comunicare cu pacientul, acestea trebuie sa invete si dialectul zonei in care practica.

Asistentele medicale din Anglia trebuie sa invete si dialectele

Pentru a spori comunicarea eficienta cu pacientii, asistentelor medicale venite sa profeseze in Marea Britanie li se vor acorda cursuri de aprofundare a limbii engleze, conform dailymail.co.uk.

Astfel primele asistente medicale care vor avea participa la cursuri de invatare a dialectului sunt cele de la spitalul britanic Wolverhampton’s New Cross Hospital.

Argumentul managerilor spitalului este ca engleza pe care asistentele deja o cunosc nu le va ajuta in comunicarea cu toti pacientii, deoarece cei mai multi dintre ei folosesc multe cuvinte din dialect.

Sistemul de sanatate britanic duce lipsa de asistente medicale

Din cauza lipsei unui numar suficient de asistente medicale, sistemul de sanatate britanic a angajat in ultima perioada foarte multe asistente provenite din alte tari europene.
Asistentele medicale angajate in Marea Britanie ajung la un salariu de £21.500 anual, conform dailymail.co.uk.

No Comments Yet.

Leave a comment