Asistentii medicali protesteaza in capitala pentru cresterea salariilor

In capitala au inceput proteste ample, in fata ministerului Sanatatii, ale asistentilor medicali, infirmierilor si brancardierilor care cer majorarea salariilor cu 10% dar si cresterea numarului de angajati in spitale. Liderii de sindicat au precizat ca personalul medical va continua protestele timp de doua saptamani, pana pe trei iulie 2014.

Salariile mici si conditiile de munca, principalele nemultumiri ale asistentilor medicali

Personalul medical din Romania cere autoritatilor majorarea salariilor cu 10%, dar si angajarea de personal in unitatile medicale.

Asistentii medicali si infirmierele sunt nemultumite si din cauza volumului prea mare de munca. Acestia precizeaza ca sunt foarte multe cazuri unde, pe o singura sectie, lucreaza o singura persoana pe tura.

Salarii de 900 de lei dupa sapte ani de munca

Salariile mici i-au scos in strada pe asistentii medicali si infirmiere, in conditiile in care acestia precizeaza ca un infirmier cu sapte ani de vechime are doar 900 de lei pe luna.

Lipsa medicamentelor si a materialelor in spitale ii nemultumeste pe asistentii medicali

Una din problemele care pare ca nu are rezolvare in sistemul medical romanesc este lipsa medicamentelor si  a materialelor sanitare necesare in tratamentul bolnavilor.

In aceste cazuri, asistentele medicale reclama faptul ca nu isi pot face meseria si nu pot sa ajute pacientii daca nu au resursele de care au nevoie.

8 garzi pe luna pentru un salariu de 1400 lei

Asistentii medicali muncesc zi si noapte pentru a ajunge la un venit care sa le asigure supravietuirea.

Acestia trag un semnal de alarma ca dupa patru ani de munca, un asistent medical este nevoit sa faca si cate 8 garzi pe luna daca doreste sa atinga suma de 1400 lei la salariu.

Chiar si cu o experienta de 25 de ani, cu studii superioare dar si cu multe ture de noapte, o asistenta medicala abia atinge cifra de 2200 de lei pe luna.

In aceste conditii, personalul medical cere autoritatilor majorarea salariilor cu 10%, deblocarea posturilor din sanatate si asistenta sociala si publicarea in Monitorul Oficial a contractului colectiv de munca pe sector, inregistrat inca din 23 noiembrie 2013 la ministerul Muncii.

No Comments Yet.

Leave a comment