Începând cu data de 08 iunie 2020, cursurile de educaţie continuă de pe platforma Eduasistent.ro vor putea fi accesate pe platforma de cursuri online https://emc.oamr.ro/login/index.php . Consultă aici Ghidul de utilizare a platformei de cursuri online a OAMGMAMR si Instructiuni de conectare
Membrii filialei Bucureşti, care au solicitat şi au primit accesul la cursuri, pe platforma Eduasistent.ro, până la data de 05 iunie, le vor putea finaliza pe această platformă, până la data de 08 august 2020.
Pentru informatii suplimentare, ne puteţi contacta la adresa de mail secretariat@oammrbuc.ro

Aproape 3.200 de candidati pentru admiterea in UMF Carol Davila din Bucuresti

Pentru concursul de admitere in Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti ce va avea loc luni, 25 iulie 2016, incepand cu ora 9, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, precum si la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala(FMAM) s-au inscris 3.168 de candidati.

Candidatii vor concura pentru ocuparea celor 950 de locuri , finantate de la bugetul de stat, scoase la concurs de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii .

Astfel, pentru cele 510 locuri la Facultatea de Medicina s-au inscris 1.942 de candidati, pentru Facultatea de Medicina Dentara, 583 de candidati/130 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 259 de candidati/140 de locuri, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala(FMAM), 384 de candidati/170 de locuri. Pentru concurentii ale caror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat, sunt puse la dispozitie alte 470 de locuri cu taxa.

In ceea ce priveste repartizarea cifrei de scolarizare pe facultati pentru admiterea in anul universitar 2016-2017 aceasta creioneaza pentru specializarea „medicina” un numar de 360 de credite, pentru o durata de 6 ani de studiu (510 locuri finantate de la buget si 200 locuri cu taxa). In acelasi registru, pentru specializarea “medicina dentara” regasim un numar similar de credite, pentru aceeasi perioada de studiu (130 locuri finantate de la buget si 125 locuri cu taxa), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (140 locuri finantate de la buget si 100 locuri cu taxa), in timp ce la FMAM , pe segmentul Moase si Asistenta medicala generala pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finantate de la buget si 15 locuri cu taxa), iar pentru alte specializari FMAM care insumeaza 3 ani de studiu si 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finantate de la buget si 30 de locuri cu taxa.

„Si anul acesta,in ceea ce priveste admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti se pastreaza interesul crescut inregistrat in anii anteriori, fapt ce demonstreaza inca o data ca scoala de medicina romaneasca ramane in registrul competitiei si al valorilor academice, atat prin dorinta tinerilor candidati de a accede in universul cercetarii stiintifice medicale, cat si prin reputatia pe care, de-alungul istoriei sale, aceasta Universitate si-a creat-o si pozitionandu-se pe harta Universitatilor de profil ale lumii”, a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa.

No Comments Yet.

Leave a comment