Începând cu data de 08 iunie 2020, cursurile de educaţie continuă de pe platforma Eduasistent.ro vor putea fi accesate pe platforma de cursuri online https://emc.oamr.ro/login/index.php . Consultă aici Ghidul de utilizare a platformei de cursuri online a OAMGMAMR si Instructiuni de conectare
Membrii filialei Bucureşti, care au solicitat şi au primit accesul la cursuri, pe platforma Eduasistent.ro, până la data de 05 iunie, le vor putea finaliza pe această platformă, până la data de 08 august 2020.
Pentru informatii suplimentare, ne puteţi contacta la adresa de mail secretariat@oammrbuc.ro

42 de comune si orase din judetul Alba au asistenti medicali comunitari

42 de comune si orase din totalul de 78 de unitati administrativ-teritoriale din judetul Alba dispun de asistenta medicala comunitara, cheltuielile de personal fiind suportate in majoritatea cazurilor de catre Directia de Sanatate Publica (DSP), relateaza Agerpres.

Conform actelor normative in vigoare, printre persoanele beneficiare de servicii de asistenta medicala comunitara se afla si persoanele varstnice.

Asistentii medicali comunitari sunt angajati ai unitatilor administrativ-teritoriale, iar coordonarea tehnica si cheltuielile cu personalul revine DSP.

In judetul Alba exista si primarii care asigura cheltuielile de personal, respectiv in Alba Iulia, pentru doi dintre cei cinci asistenti medicali comunitari, si in Mogos, in Apuseni, pentru un asistent medical.

„In judetul Alba dispunem de o retea de 58 de asistenti medicali comunitari si 4 mediatori sanitari romi in 42 de comunitati”, a mentionat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, conform sursei citate.

Asistentul medical comunitar, la recomandarea medicului de familie, desfasoara activitati de monitorizare a starii de sanatate a bolnavilor cronici – supravegherea bolnavului de tuberculoza, a bolnavului cardiovascular, cu diabet zaharat, neoplasm, a bolnavului psihic, a bolnavului cu HIV/SIDA – ITS sau cu boli degenerative neuro-musculare.

De asemenea, acesta are in responsabilitate si prevenirea complicatiilor bolnavilor imobilizati la pat, precum si componenta de educatie pentru sanatatea pacientului varstnic.

No Comments Yet.

Leave a comment