4 milioane de lei investiti in formarea profesionala a asistentilor medicali

Peste 700 de asistenti medicali vor beneficia de cursuri de formare continua printr-un program finantat din fonduri europene care va fi derulat pana in luna octombrie 2015. Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) va beneficia de o suma totala de patru milioane de lei.

750 de asistenti medicali vor participa la cursuri de formare si orientare profesionala

In cadrul proiectului “Acces la formare profesionala continua pentru angajatii din sectorul sanitar-PROSANIT”, participantii vor beneficia de formare profesionala continua, de consiliere in orientarea profesionala.

Prin aceste cursuri, participantii vor avea posibilitatea sa se perfectioneze ca baby-sitter, ingrijirea batranilor la domiciliu si ingrijirea bolnavilor la domiciliu.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca participantii la proiect

Persoanele care doresc sa beneficieze de cursurile de formare nu trebuie sa fi participat la activitati similare ale unui proiect cofinantat prin fonduri europene, trebuie sa fie angajat in sistemul medical si sa fie absolvent cu diploma a oricarei institutii de invatamant (gimnaziala, liceala, superioara).

Asistentii medicali absolventi ai cursurilor de formare vor primi o subventie
La finalizarea cursurilor, toate persoanele certificate vor putea primi si o subventie intre 1080 si 2880 lei.

Pentru a primi aceasta subventie, participantii trebuie sa se prezinte la orele de curs de teorie si practica din afara orelor de program si sa promoveze examenul de la finalizarea cursurilor.

No Comments Yet.

Leave a comment