Începând cu data de 08 iunie 2020, cursurile de educaţie continuă de pe platforma Eduasistent.ro vor putea fi accesate pe platforma de cursuri online https://emc.oamr.ro/login/index.php . Consultă aici Ghidul de utilizare a platformei de cursuri online a OAMGMAMR si Instructiuni de conectare
Membrii filialei Bucureşti, care au solicitat şi au primit accesul la cursuri, pe platforma Eduasistent.ro, până la data de 05 iunie, le vor putea finaliza pe această platformă, până la data de 08 august 2020.
Pentru informatii suplimentare, ne puteţi contacta la adresa de mail secretariat@oammrbuc.ro

12 mai – Ziua internationala a asistentilor medicali

Ziua internationala a asistentilor medicali (International Nurses Day), instituita in 1974 la initiativa Consiliului International al Asistentilor Medicali, este aniversata, la nivel mondial la data de 12 mai, impreuna cu ziua de nastere a asistentei medicale Florence Nightingale, ceea care a pus bazele moderne ale asistentei medicale, relateaza Agerpres.

Celebrarea din acest an este deosebit de speciala, avand in vedere desemnarea anului 2020 ca Anul Asistentului Medical si al Moasei, sarbatorirea a 200 de ani de la nasterea asistentei medicale Florence Nightingale si marcarea a 120 de ani de la infiintarea Consiliului International al Asistentilor Medicali (International Council of Nurses – ICN).

In context, presedinta ICN, Annette Kennedy, a declarat ca se asteapta ca anul 2020 sa fie un an decisiv pentru profesia de asistent medical. Pentru a atinge acest obiectiv, ICN planifica si coordoneaza o serie de activitati pe tot parcursul anului.

Asistentii medicali au fost sarbatoriti si cu prilejul marcarii Zilei mondiale a sanatatii (7 aprilie) si a Zilei internationale a moaselor (5 mai), potrivit site-ului www.icn.ch. dedicat zilei din acest an.

Potrivoit sursei citate, Florence Nightingale (1820) a deschis prima scoala pentru asistente medicale pe langa Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizand primul pas in pregatirea profesionala si institutionala a asistentelor medicale, care pana atunci au fost considerate persoane nepregatite, care indeplineau munci injositoare. In 1907, a devenit prima femeie din Marea Britanie recompensata cu Medalia de Merit.

Anul 2020 reprezinta o oportunitate pentru asistentii medicali de a-si face cunoscuta meseria pe care o practica, pentru a avea o lume sanatoasa, asa cum evidentiaza tema din acest an stabilita de ICN:

No Comments Yet.

Leave a comment